Belépés
Elfelejtettem a jelszavamat

2019.03.16

2019-04-01

A Határtalanul program keretén belül esélyünk volt meglátogatni Magyarország néhány csodálatos városát.
Első nap Budapest néhány nevezetességét látogattuk meg. Jártunk a lenyűgöző szépségű Parlamentnél, a Művészetek Palotájánál és sétáltunk a Duna-parton. Szomorúan néztük végig a cipőket,amelyek a holokauszt áldozatainak állítottak emléket. Ezután villamossal átmentünk a Nyugati- Pályaudvarhoz és a WestEnd City Center bevásárlóközpontban is kellemesen telt az idő. Tovább utaztunk és estére megérkeztünk Esztergomba.
Másnap érdekes előadást tekintettünk meg Pázmány Péter életéről és jelentőségéről. A Dorogi Zsigmondy Vilmos Magyar-Angol Két Tanitási Nyelvű Gimnázium diákjaival együtt emlékeztünk meg az 1848-49-es szabadságharcról. A forradalom 171 évfordulója tiszteletére a József Attila Művelődési Házban megtekintettük a 10. osztály műsorát. Az előadáson iskolánkat Rejtő Dóra képviselte néhány énekkel.
Megcsodáltuk a város jelképét az Esztergomi Bazilikát. A lenyűgöző épület kupolájából megcsodálhattuk a Duna-kanyart és a várost.
Ezután a Mária Valéria hidon átsétáltunk a szlovákiai Párkányba, amely már a kupolából is látható volt.
Szentendrén meglátogattuk a Skanzent. Itt megismertük egy hagyományos magyar falu felépítését. Láttunk lovasbemutatót és lejátszottunk egy magyar-osztrák csatát ólomkatonákkal.
Rengeteg élménnyel és tudással gazdagodva tértünk haza.Számomra a legcsodásabb az Esztergomi Bazilika kupolájából nyíló végtelen horizont volt.
Köszönet a szervezőknek!

Illés Nándor, IX. B

Hozzászólások (0)