Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
zsigmondyhatartalan

2019.03.16

Zsigmondy Határtalan · 2 hete
A Határtalanul program keretén belül esélyünk volt  meglátogatni Magyarország néhány csodálatos városát.
	Első nap Budapest néhány nevezetességét látogattuk meg. Jártunk a lenyűgöző szépségű Parlamentnél, a Művészetek Palotájánál és sétáltunk a Duna-parton. Szomorúan néztük végig a cipőket,amelyek a holokauszt áldozatainak állítottak emléket. Ezután villamossal átmentünk a Nyugati- Pályaudvarhoz és a WestEnd City Center bevásárlóközpontban is kellemesen telt az idő. Tovább utaztunk és estére megérkeztünk Esztergomba. 
	Másnap érdekes előadást tekintettünk meg Pázmány Péter életéről és jelentőségéről. A Dorogi Zsigmondy Vilmos  Magyar-Angol Két Tanitási Nyelvű Gimnázium diákjaival együtt emlékeztünk meg az 1848-49-es szabadságharcról. A forradalom 171 évfordulója tiszteletére a József Attila Művelődési Házban megtekintettük a 10. osztály műsorát. Az előadáson iskolánkat Rejtő Dóra képviselte néhány énekkel.
	Megcsodáltuk a város jelképét az Esztergomi Bazilikát. A lenyűgöző épület kupolájából megcsodálhattuk a Duna-kanyart és a várost.
 Ezután a Mária Valéria hidon átsétáltunk a szlovákiai Párkányba, amely már a kupolából is látható volt.
	Szentendrén meglátogattuk a Skanzent. Itt megismertük egy hagyományos magyar falu felépítését. Láttunk lovasbemutatót és lejátszottunk egy magyar-osztrák csatát ólomkatonákkal.
	Rengeteg élménnyel és tudással gazdagodva tértünk haza.Számomra a legcsodásabb az Esztergomi Bazilika kupolájából nyíló végtelen horizont volt.
	Köszönet a szervezőknek!
		
									Illés Nándor, IX. B
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!