Belépés
Elfelejtettem a jelszavamat

2019.03.14

2019-04-01

„Nekem nagyon tetszett a kirándulás. Nagyon szép helyeken jártunk, mint például Budapesten megnéztük a Parlamentet és a Dunát is meg a József Attila szobrot. Aztán elmentünk a szállásra Esztergomba ahol kaptunk vacsorát mikor megérkeztünk, a szállásunk egy szép kis egyszerű hely volt, onnan rálehetett látni a Dunára és a Bazilikát is lehetett csodálni.
A második nap elmentünk Dorogra a testvér iskolába, ahol Pázmány Péterről beszéltünk vagyis egy történelem tanárnő tartott nekünk órát arról, hogy hol született, hol halt meg, és hogy hol járt iskolába. Aztán pedig átmentünk egy másik terembe ahol kitöltöttünk egy kérdőívet, ami mindenkinek szinte hibátlan volt. Miután befejeztük ezt a kérdőívet egy tanárnő mesélt Dorog történelméről, fejlődéséről. Aztán pedig az iskoláról beszélt, hogy miket tanítanak, hogy 2 tannyelvű az iskola és hogy miből érettségiznek, meg hogy melyik tantárgyakat tanulják még angolul. Miután visszamentünk a szállásra pihentünk egy kicsit es aztán pedig átgyalogoltunk a hídon Szlovákiába. Szlovákiában a főtéren egy kicsit körül néztünk, és bementünk egy cukrászdában és a tanárok vettek sütit és mi pedig fagylaltot vettünk ami nagyon finom volt. Elfogadták tőlünk a forintot és magyarul beszéltek hozzánk. Estefelé, a finom vacsora elfogyasztása után, egy páran autóbusszal elmentünk a Tescoba vásárolni.
Pénteken elmentünk Szentendrére, ahol régi felújított autókat nézhettünk, az autók nagyon szépek voltak, hisz imádom az autókat és a motorokat. Bent is voltunk és ott macikat, kis játékautókat, régi konyhát, lemezeket, régi TV-ket. A nap másik felét a Skanzenben töltöttük, ahol sok érdekességet láttunk és felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk.
Másnap elindultunk hazafelé. Nekem nagyon tetszett ez a kirándulás, nagyon örülök neki hogy én is részt vehettem és nem bántam hogy elmentem. Remélem lesz még hasonló rendezvény, ahova az egész osztály el tud jönni. Nekem minden tetszett, minden jó volt, a társaságot is szerettem. De az én véleményem szerint jobb itt Romániában élni, mint Magyarországon, de lehet nem voltan annyit, hogy azt az életmódot is megszokjam. Ennyi lett volna az én kis élmény beszámolóm. ❤”
Gál Kitty IX. A

Hozzászólások (0)